Navigace

Proč je důležitý kvalitní webhosting?

Webhosting je základní podmínkou pro fungování webových stránek. Webhosting je pronajatá část prostoru na serveru, který je připojený v profesionálním klimatizovaném datacentru a má tak zabezpečenu…


Webhosting je základní podmínkou pro fungování webových stránek. Webhosting je pronajatá část prostoru na serveru, který je připojený v profesionálním klimatizovaném datacentru a má tak zabezpečenu neustálou dodávku elektrické energie a konektivity do internetu. Samozřejmostí je u kvalitních datacenter redundance těchto zdrojů.

Pro poskytování kvalitního webhostingu nestačí jen koupit dostatečně výkonný a kvalitní server. Daleko podstatnější, než samotný výběr hardware je kvalitní nastavení serveru, které je důležité jak z hlediska výkonnosti, spolehlivosti tak především z hlediska bezpečnosti provozu.

Webhosting je položka, na které se velké množství firem snaží ušetřit, i když je roční webhosting daleko menší položkou, než například daleko vyšší měsíční účty za mobilní telefony.

Poskytování webhostingu není jednoduchá služba. Je závislá na spoustě faktorů a pokud mají být webové stránky opravdu dostupné, není dobré brát cenu jako jediné hodnotící kritérium.

Na trhu je několik velkých firem, které se dají poskytovanými službami označit za kvalitní Active24, FORPSI, WEDOS. Nicméně tyto firmy mají tisíce webhostingových účtů, o které se musí starat nějaké (omezené) penzum lidí.

Pokud tedy očekáváte nějakou pomoc, radu či něco nestandardního, stěží se setkáte se vstřícností. Většinou budete odkázáni na FAQ (nejčastěji kladené dotazy), případně nebude možné upravit parametry webhostingu pro běh vaší aplikace.

Proto je v mnoha případech lepší zvolit webhosting s lepší technickou podporou, s osobním přístupem u firmy, která nedělá neustálé slevové akce na to, aby nahnala další a další zákazníky, které láká především cenou.

Nechceme poskytovat webhosting všem. Chceme mít pod kontrolou, jaké aplikace na našich serverech běží abychom mohli zajistit co nejvyšší spolehlivost.

Na našich stránkách věnovaných webhostingu: www.extra-hosting.cz nenaleznete nejlevnější nabídku na trhu. Dáváme si záležet na kvalitě.


Zavřít