Navigace

Ahrefs má nové rozšíření

Ahrefs je nástroj pro využitelný při optimalizaci webových stránek jako nástroj pro analýzu odkazového portfolia. Ahrefs nedávno představil novinku rozšíření pro prohlížeče. Aktuálně je dostupná…


Ahrefs je nástroj pro využitelný při optimalizaci webových stránek jako nástroj pro analýzu odkazového portfolia. Ahrefs nedávno představil novinku rozšíření pro prohlížeče. Aktuálně je dostupná pouze pro Chrome, nicméně předpokládám, že další prohlížeče časem přibudou.

Ahrefs Toolbar v podstatě nabízí stejné údaje jako standardní webová verze. Nicméně je toto rozšíření vhodné pro rychlou analýzu základních údajů.

Co vše Ahrefs Toolbar nabízí:

  • Ahrefs Rank (vlastní číslo, které Ahrefs sestavují na základě několika parametrů – nelze brát až moc vážně)
  • Počet odkazujících domén na stránku či doménu
  • Počet zpětných odkazů
  • Sociální metriky (aktuálně moc nefunguje)
  • Hodnoty pro celou doménu (zpětné odkazy, počet odkazujících domén, Domain Rank – podobné jako Ahrefs Rank)

Panel také umožňuje rozbalení detailu, kde jsou vidět historické hodnoty. Lze vybrat buď poslední 3 měsíce jednotlivě, posledních 30 dní nebo celý rok. Historické hodnoty lze zobrazit pro aktuální analyzovanou stránku nebo přímo pro celou doménu.

Nově obsahuje rozšíření také On-page elements, ale nepodařilo se mi v něm zatím nic zobrazit.

Velmi zajímavou funkci nabízí rozšíření přímo ve vyhledávání. Umožní rychlý přehled základních údajů u vyhledaných stránek. Načítání je relativně rychlé. Pokud byste s rychlostí měli problém, lze pro SERP rozšíření vypnout. Funguje v Google pro Seznam nikoliv.

Určitě je to od Ahrefs krok vpřed a doufám, že se časem dočkáme dalších zajímavých funkcí od tohoto skvělého nástroje.


Zavřít